Altres
Kamax
Ford
Válvulas Arco

Per l’empoderament de la classe treballadora

Aquest Primer de Maig hem de prendre els carrers. Hem d’omplir-los amb les reivindicacions de la classe treballadora perquè el panorama que tenim al davant no ens permet ser gens optimistes.

Per l’empoderament de la classe treballadora
28 / 04 / 2024

Assistim a l’afonament del model productiu valencià. Un dels exemples més sagnants el tenim en el sector de l’automoció. Les treballadores i treballadors de Ford Almussafes viuen temps incerts. La companyia estatunidenca no s’ha compromés a les inversions necessàries per a garantir la viabilitat de la planta. Ja es parla d’un altre ERO que encara retallarà més la plantilla. El que resulta aborronador és que Ford fa i desfà amb multitud de subvencions públiques. L’Administració valenciana hauria d’exigir que tots eixos diners aprofitaren per a mantindre els llocs de treball.

El sector tauleller de Castelló tampoc viu un bon moment. Durant el mes d’abril treballadores i treballadors del sector s’han mobilitzat per reclamar salaris i drets laborals dignes.

El camp valencià també ha esclatat. Les decisions d’Europa i les polítiques depredadores de les grans superfícies estan arruïnant el present i el futur de les treballadores i treballadors del sector agrícola. Intersindical Valenciana sempre ha defés els productes de proximitat perquè, a banda de mantindre un sector i conservar un paisatge tradicional, aposta per un model més sostenible.

Tot açò és produeix enmig d’un context sociopolític molt advers. PP i Vox han pres les institucions valencianes amb mà de ferro. Acaben de perpetrar el pitjor atac contra el valencià en l’ensenyament des de la Transició. En sanitat, ja anuncien retallades que perjudicaran els i les professionals de la salut i també la ciutadania. Substituiran la llei de memòria històrica per una altra que diuen de «concòrdia», com si fora equiparable la dictadura militar de Franco amb la Segona República, una etapa plenament democràtica. Reduiran recursos a l’Agència Antifrau, perquè els defraudadors campen lliures. I també han anunciat canvis en À Punt perquè la radiotelevisió pública valenciana torne a ser l’òrgan manipulador que va ser Canal 9. Tristament, també hem assistit a agressions ultres, com les que es van produir en les festes de la Magdalena de Castelló.

Per açò hem de mobilitzar-nos. Intersindical Valenciana és el sindicat que més creix al País Valencià. L’única alternativa al sindicalisme oficial que pacta amb governs i patronals donant l’esquena a treballadores i treballadors. Cal construir moviments unitaris de lluita i de resistència.

Des d’Intersindical Valenciana tenim ben clar que hem de treballar per fer-ho possible: per la mobilització, la conscienciació i l’empoderament de la classe treballadora.


Polsa el pdf de baix i podràs llegir el manifest de l’1 de maig de ICS Intersindical-Valenciana

 

PDF