Altres

Ni un pas enrere

Manifest 1r de Maig 2023 de la Intesindical Valenciana

Ni un pas enrere
28 / 04 / 2023

Aquest no és un primer de maig qualsevol. El capital, aquest monstre inhumà i cruel, de nou pretén imposar-nos les seues regles opressores. I si la classe treballadora no respon, tornarà a tindre totes les de perdre en aquest joc desigual. Vivim un moment crucial, amb una sèrie de crisis que van superposant-se: l’estafa del 2008, la pandèmia de la covid, la guerra a Ucraïna, etc. Al final, sempre guanyen els mateixos: les elits, les grans multinacionals, la banca i els oligopolis energètics. Hem de combatre els arguments del neoliberalisme i l’individualisme, que han calat entre l’opinió pública, han cultivat la desesperança entre la gent jove i han fomentat l’auge de la ultradreta.

Els nostres drets no ens els ha regalat ningú: han costat sang, suor i llàgrimes, des de fa segles. Cal, per tant, prendre consciència de la força que tenim com a treballadores i treballadors, i eixir als carrers, com està passant en altres indrets, de manera massiva i unitària. Enfront de les adversitats, no ens podem resignar ni restar immòbils.

En el context en què ens trobem, calen polítiques decidides i valentes per a poder fer front a la terrible inflació que patim. S’han d’incrementar salaris i pensions, i també s’ha d’apostar per una sèrie d’iniciatives que milloren les condicions de vida i laborals de la majoria. En aquest sentit, des d’Intersindical Valenciana ja fa temps que reclamem mesures innegociables per a afavorir el conjunt de la classe treballadora valenciana. Reivindicacions que configuren la nostra acció sindical:

-La derogació de les reformes de pensions del 2011, 2013 i 2021.

-La derogació íntegra de les reformes laborals del 2010 i 2012, ja que la del 2022 en deixa intactes els aspectes més lesius.

-La implantació de la jornada laboral de 32 hores o 4 dies i la modificació dels horaris comercials i de treball, per contribuir a reduir les bretxes de gènere i afavorir la sostenibilitat.


-L’actualització de manera urgent dels salaris i de les pensions conforme a la inflació real i a l’augment del cost de la vida, perquè no perden poder adquisitiu.

-L’augment de la fiscalitat sobre els beneficis de les empreses —beneficis que són responsables de gran part de l’augment de la inflació.

-L’increment tant de l’SMI com de les pensions mínimes, per damunt del 60% del salari mitjà.
-La nacionalització dels serveis essencials com ara l’aigua, l’electricitat, els combustibles i l’energia.

-La creació d’una banca pública valenciana.

-La posada en marxa de manera plena de la llei de la cadena alimentària per a posar fre a l’especulació d’intermediaris i establir preus justos per a qui produeix i qui compra aliments.
-La valoració del treball de tot el personal interí i temporal com a garant dels serveis públics.


-Que els concursos de mèrits —derivats de la llei Iceta— servisquen per a estabilitzar les persones en frau de llei i no per substituir-les per altres.

-Que no es perda cap plaça en el sector públic, ja per si mateix deficitari i insuficient per a poder cobrir les necessitats presents i futures de la ciutadania.

Ara, més que mai, hem de tornar als carrers i fer-los nostres. Per un treball i una vida dignes. Aquest primer de maig «Ni un pas enrere».

Manifestacions


Alacant

11h, escales de l’IES Jorge Juan


Elx

11h, Plaça de Barcelona


València

11.30h, Plaça de Sant Agustí


Castelló

12h,  Plaça de la Independència (La Farola)